improve

'risicovrij
transport
van a tot z’

improve bvba

Palletstabilisatie

Wat is een stabiele pallet?
Tijdens wegtransport ondergaan de palletten in de laadruimte diverse krachten. Plots remmen of een scherpe bocht nemen, doen de palletten verschuiven of vervormen. In maritiem transport zijn de krachten nog extremer. Het vastleggen van de palletten (ladingzekering) zorgt ervoor dat ze niet kunnen verschuiven. Een stabiele pallet zorgt ervoor dat de goederen op de pallet niet vervormen. Een vervormde pallet leidt praktisch altijd tot problemen.

Improve werkt samen met u aan een verbeterde palletstabilisatie.

PalletstabiliteitWaarom is dit zo belangrijk?

De kost van non-conformiteit of non-kwaliteit van een transportverpakking wordt vaak onderschat. Overtredingen op de wetgeving ladingzekering kunnen bijzonder duur uitvallen. Beschadigde goederen veroorzaken tijdsverlies en extra kosten. U moet herproduceren of herverpakken, er is schade aan de vrachtwagen, men loopt kwetsuren op bij het lossen,… De indirecte gevolgen zijn vaak niet in geld uit te drukken: ontevredenheid van uw klant, negatieve publiciteit, te late levering,…

Voorkomen is beter dan genezen. Door een betere palletstabilisatie vermindert u de hierboven vermelde risico's en de bijhorende ‘verborgen kosten’.


Improve evalueert, optimaliseert en certifieert uw vervoersverpakking, zodat uw palletten stabiel blijven tijdens transport, u in regel bent met de wetgeving op ladingzekering én u kosten kan besparen door een verminderd verbruik aan verpakkingsmaterialen.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie